A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

НАГОРОДЖЕНО ПОСМЕРТНО

Дата: 23.02.2024 15:54
Кількість переглядів: 1072

Фото без опису

23 лютого в Новогалещинській громаді відбулося вручення нагороди, на жаль посмертно, Герою, справжньому воїну – Богдану ОПРИШКУ, який віддав найдорожче в боротьбі за свободу рідної землі.

Богдан Опришко народився 18 березня 1997 року в селі Вишняки. Зростав у багатодітній родині, мав двох сестер та брата, він був наймолодшим із чотирьох дітей, яких мама виховувала самостійно.

У рідному селі хлопець здобув свою першу освіту у Вишняківській школі. У 2012 році Богдан вступив до Решетилівського професійного аграрного ліцею де здобув спеціальність пекаря-лаборанта. Але за спеціальністю так і не встиг попрацювати. До початку війни він працював на Полтавському ГЗК.

Молодий хлопець мав багато мрій та планів на майбутнє, але безжальна війна їх обірвала…Не одружившись з коханою дівчиною, не народивши дітей, не доглянувши матір, відклавши все «на потім», 3 грудня 2022 року Богдан ОПРИШКО пішов виконати свій найголовніший обов’язок – захищати Батьківщину.

24 квітня 2023 року, під час виконання службових обов’язків в населеному пункті Авдіївка Покровського району, Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу, ОПРИШКО БОГДАН ВОЛОДИМИРОВИЧ героїчно загинув. Йому було лише 26 років.

Страшна, холодна, безжальна, непідкупна війна забрала сина, брата, побратима…

За проявлений героїзм, за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, Указом Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО від 08 листопада 2023 року Богдана Володимировича ОПРИШКА нагороджено медаллю «За військову службу Україні» посмертно.

Церемонія вручення нагороди відбулася в приміщенні Новогалещинського селищного будинку культури.

Заступник начальника четвертого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Полтавської області – підполковник  Андрушко Петро Анатолійович вручив нагороду мамі загиблого ГЕРОЯ – Ользі Сергіївні.

 

Почесне право внести до зали ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ було надано ГЕРОЮ - ЗАХИСНИКУ, старшому солдату – БОРДЮГУ Сергію Олександровичу. 

Зі словами щирої вдячності до рідних Богдана ОПРИШКА та всіх наших Захисників, які поклали життя за мирне небо над нашою головою, звернулася селищний голова – Світлана САМСОНОВА.

Пам’ять про них завжди буде жити в наших серцях. Низький уклін, Світла та вічна пам’ять нашим ГЕРОЯМ!!

Хвилиною мовчання присутні вшанувати пам’ять ЗАХИСНИКІВ, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Завершився захід виконанням наживо Державного Гімну України.

Фото без опису

Фото без опису


 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь