Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

УВАГА! АМБРОЗІЯ!

Дата: 13.09.2023 09:28
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

Виконавчий комітет Новогалещинської селищної ради закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої громади до плідної співпраці по знищенню амброзії на власних, прилеглих та орендованих територіях.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації  зобов’язані утримувати в належному стані об’єкт благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користування, а також, визначену правилами благоустрою території населеного пункту, прилеглу до цих об’єктів територію (присадибні ділянки, прибудинкові території, прилеглі території до підприємств та організацій).

Прохаємо вжити заходів до 25.09.2023 року щодо своєчасного догляду за газонами та зеленою зоною (скошування трави), знищення бур’янів (особливо амброзії полинолистої) на власних, прилеглих та орендованих територіях.

Найбільш ефективний метод боротьби з амброзією – видалення рослин разом з корінням.  На клумбах та присадибних ділянках найкраще саме виривати рослини. На посівах сільськогосподарських культур проти амброзії застосовуються гербіциди. Скошування на низькому рівні рослин безпосередньо перед цвітінням також буде ефективним методом боротьби. Так мінімізується здатність до відростання рослин.

Звертаємось до всіх жителів громади, суб’єктів господарювання із закликом провести роботи по знищенню рослин амброзії та недопущення її масового цвітіння.

Стаття 22 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту» зобов’язує утримувати земельні ділянки та території в належному санітарному стані не тільки органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, але й всіх громадян.

Зверніть увагу!

За нехтування вимог законодавства та невжиття заходів по боротьбі з бур'янами на порушників може бути накладено штраф.

відповідно до статті 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» за Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадив і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дякуємо за небайдуже ставлення до стану здоров’я громадян та благоустрою нашої громади!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь