Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

СОЦІАЛЬНІ НОВИНИ

Дата: 11.09.2023 11:15
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

До уваги членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

 

      Відповідно до обласної програми щодо додаткових соціальних гарантій, які надаються членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на обласному рівні у 2023 році передбачено виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі 50 000 грн.

     Одноразова грошова допомога виплачується членам сімей зазначених у статті 10 закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

     Обласною програмою передбачено, що для отримання допомоги члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць звертаються з письмовими заявами до відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради.

 

    До заяви додаються :

 

  • Копія паспорта (1,2 та сторінка з відміткою про місце реєстрації);
  • Копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • Копія свідоцтва про смерть загиблого (померлого);
  • Копія лікарського свідоцтва про смерть (форма 106/о);
  • Сповіщення сім’ї  (додаток 38) або витяг з наказу про виключення військовослужбовця зі списків особового складу Збройних Сил України у зв’язку з загибеллю або копія документа, який підтверджує безпосередню участь загиблого (померлого) у період дії воєнного стану, у бойових діях або забезпечення здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії або інших документів (повідомлення територіального центру комплектування та соціальної підтримки про загибель, витяг з іменного списку безповоротних втрат тощо).

 

Завірені копії документа, що підтверджує родинні відносини з загиблим:

 

  • Для дружини /чоловіка – свідоцтво про шлюб;
  • Для дитини – свідоцтво про народження дитини;
  • Для батьків – свідоцтво про народження загиблого;
  • Для опікунів чи піклувальників над дітьми військовослужбовця – рішення місцевої держадміністрації, виконавчого органу місцевої ради або суду про встановлення над дитиною опіки, піклування;
  • Для осіб, які не були членами сім’ї загиблого, але перебували на його утриманні – рішення суду або нотаріальне посвідчення правочин, що підтверджує факт перебування заявника на утриманні загиблого.

 

Допомога надається :

 

Членам сімей, зазначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у розмірі 50 тисяч гривень.

Допомога виплачується одному з членів сім’ї за умови письмової відмови інших членів сім’ї загиблого. У разі відсутності такої згоди виплата проводиться рівними частинами членам сім’ї загиблого(померлого).

У разі відсутності членів сім’ї визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», рішення щодо виплати матеріальної допомоги іншим особам, які пов’язані родинними стосунками з загиблим (померлим) приймається Комісією в межах бюджетних коштів передбачених на таку виплату.

 

Пакет документів дані категорії громадян можуть самостійно направляти до обласної комісії з надання одноразової матеріальної допомоги за адресою : м.Полтава, вул. Ціолковського, 47.

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь