Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Пішла у засвіти жінка-легенда

Дата: 14.07.2023 15:22
Кількість переглядів: 1656

Фото без опису


14 липня 2023 року, на 86 році життя, пішла у засвіти жінка-легенда - КУЛЬБАЧКА УЛЯНА ПЕТРІВНА. Пішла з життя добра і щира жінка, людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця. Це людина, чий внесок у розвиток села Піски важко переоцінити. Свідченням цього є її багаторічна гідна і високопрофесійна праця, спочатку в галузі освіти, а потім, протягом 22 років, на посаді голови сільської ради.

Народилася Уляна Петрівна 7 червня 1938 року  року в селі Левченкове Драбівського району Черкаської області.

Після закінчення Левченківської семирічної школи у 1953 році поступила на навчання в Золотоніське педагогічне училище. У 1955 році перевелася на навчання до Лохвицького педагогічного училища Полтавської області, яке закінчила у 1957 році та отримала диплом учителя початкових класів. Цього ж року розпочала свою трудову діяльність в Пісківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів на посаді учителя музики, математики, фізики та фізкультури.

У 1961 році вступила на заочне навчання до Харківського державного університету, який закінчила у 1967 році, отримавши диплом учителя географії.

З  1973 року призначена директором Пісківської школи, яку очолювала до червня 1997 року.

З червня 1997 року по березень 1998 року працювала заступником директора школи та учителем географії.

41 рік свого життя віддала Уляна Петрівна педагогічній діяльності, виховала не одне покоління пісківчан. Вона не тільки навчала дітей, а й сіяла добро в їхніх душах, вчила їх мудрості, відповідальності, чесності. 

У березні 1998 року Уляну Петрівну обрано головою Пісківської сільської ради. Чотири рази односельці обирали її головою сільської ради – у 2002, 2006, 2010 та 2015 роках.

З січня 2020 року виконує обов’язки старости у селах Піски, Йосипівка, Книшівка, Бутенки.

З листопада 2020 року та до дня смерті працювала завідувачем військово-облікового бюро Пісківського стростинського округу.

До останніх днів свого життя Уляна Петрівна залишалася життєлюбом, надзвичайно працьовитою, завзятою, оптимістичною... Такою ми її запам’ятаємо назавжди... Відкритою, справедливою, відповідальною, людиною сильної волі і працездатності... Такою і залишиться Уляна Петрівна  у наших серцях. 


Новогалещинська громада висловлює глибокі співчуття донькам, онукам, рідним та близьким Уляни Петрівни Кульбачки. Сумуємо разом із вами, низько схиляємо голови у скорботі.

Поховання відбудеться завтра 15 липня о 14:00 годині в с. Піски від подвір’я померлої.

Для бажаючих провести в останню путь КУЛЬБАЧКУ УЛЯНУ ПЕТРІВНУ буде організовано підвезення автобусом від адмінприміщення Новогалещинської селищної ради о 13:20 годині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь