Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День Європи 2023

Дата: 09.05.2023 10:46
Кількість переглядів: 278

Фото без опису


Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань 8 травня 2023 року був підписаний Указ Президента України №266/2023, в якому День Європи в Україні, тепер відзначається щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу. Указ Президента України від 19 квітня 2003 року № 339/2003 «Про День Європи», згідно з яким свято відзначалось в третю суботу травня, втратив чинність.

Цього року Україна вперше долучається до заходів відзначення Дня Європи та миру 9 травня, що символізує її повернення до європейської родини. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

У Європі існує свято з аналогічною назвою, яке щороку відзначають саме 9 травня. В цей день 1950 року міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман виступив із закликом до об'єднання повоєнних європейських держав для їхнього розвитку та процвітання в майбутньому. Промова політика стала першим кроком на шляху до об'єднаної Європи.

Цього травня День Європи об’єднає громадян, які зможуть дізнатися більше про те, як ЄС підтримує мир, безпеку та демократію завдяки своїй рішучості перед обличчям російської війни проти України та інших конфліктів у всьому світі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь