Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Дата: 08.05.2023 13:56
Кількість переглядів: 428

Фото без опису


День пам’яті та примирення – нагадування про масштабну катастрофу, а не про переможців та переможених

Сьогодні Україна відзначає День пам’яті жертв Другої світової війни, та примирення між країнами-учасниками найбільш кривавої війни у ХХ столітті.

Щороку 8 травня для нас – це нагадування про масштабну катастрофу, а не про переможців та переможених. Адже за 6 років Другої світової війни загинуло до 80-ти мільйонів людей. З них понад 8 мільйонів українців – воїнів та мирних жителів. 


Фото без описуФото без опису


Ми пам’ятаємо та шануємо усіх ветеранів Другої світової війни, які боролися з нацизмом і перемогли його. На увагу та пам’ять заслуговують усі, кого торкнулась війна – остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні. 

На жаль, на власному досвіді ми тепер знаємо, що війна – це тисячі скалічених людських доль, ненароджені життя та зруйновані міста.


Фото без описуФото без опису


Саме події Другої світової війни стали застереженням для усього світу, що подібне не повинно повторитися. 

Однак, не всі засвоїли уроки минулого. 

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.


Фото без описуФото без описуФото без опису


Через майже 80 років спадкоємці радянського союзу посягнули на територіальну цілісність незалежної України і чинять геноцид громадян нашої держави так само, як колись нацисти щодо єврейського народу. 

Такими діями сучасна росія знецінила подвиг усіх людей, які боролись з нацизмом. Ми бачимо як «рускій мір» прикривається моральним авторитетом переможця у Другій світовій та виправдовує загарбницьку війну, яку вони розпочали в нашій країні. 


Фото без описуФото без описуФото без опису


Український народ добре знає ціну війни та несвободи, тому сьогодні наші захисники борються за мир, незалежність та світле майбутнє кожного українця. 

Друга світова війна закінчилася зусиллями дипломатії, але виграна вона була сміливими воїнами та зброєю. Сьогодні, коли росія без оголошення війни напала на Україну і здійснює огидну, безчесну, засуджену міжнародною спільнотою незаконну агресію, ми маємо не просто право на загальнонаціональний збройний спротив, але і на підтримку всього світу. Українці зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на створення нової, більш справедливої, світової системи безпеки, на побудову більш тривкого миру. Але умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії росіян проти будь-кого на планеті.


Фото без описуФото без описуФото без опису


Після перемоги у російсько-українській війні наша держава та український народ отримають нове державне свято перемоги над рашизмом – сучасним нацизмом, що об’єднає все суспільство.

Дякуємо за героїзм та мужність. 

Пам’ятаємо. Перемагаємо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь