Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

9 травня Україна відзначатиме День Європи

Дата: 09.05.2022 16:26
Кількість переглядів: 315

Фото без опису

Сьогодні, 9 травня, країни ЄС відзначають своє національне свято - день Європи. Торжество відзначається двічі на рік - 5 і 9 травня.

Міжнародний день Європи - історія свята

У 1949 році 5 травня була заснована організація, яка має величезне значення для розвитку країн ЄС - Рада Європи. Це знаменна подія і стала підставою для святкування. Спочатку люди відзначали заснування організації, але потім перетворили цю дату в День Європи. Так було до того моменту, поки не з'явився Європейський Союз.

Згідно з історичною довідкою, 9 травня 1950 міністр закордонних справ Франції - Р.Шуман виступив з пропозицією про об'єднання залізорудної, вугільної та металургійної промисловості своєї країни і західної частини Німеччини. Ініціативу підтримали, таким чином виникла Декларація Шумана. Співдружність, яка з'явилася внаслідок цього об'єднання, поступово розширювалася і пізніше стала називатися Європейський Союз.

Саме тому жителі країн ЄС 5 і 9 травня відзначають це свято, яке вважається неймовірно важливим в історії.

День Європи для українців  – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. 

Сьогодні, 9 травня, в знак підтримки України, Глава Європейської Ради Шарль Мішель, прибув до Одеси, щоб відзначити День Європи.

Про це Мішель розповів у своєму Twitter, повідомляє «Європейська правда».

«Я приїхав святкувати День Європи в Одесу, місто, де Пушкін сказав, що «Європу можна відчути». І де сьогодні український народ захищає свої пам’ятники від куль і ракет, і свою свободу від російської агресії. Ви не одні. ЄС підтримує вас», - написав Мішель.

А ми обов’язково ПЕРЕМОЖЕМО і будемо у Європейському Союзі!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь