Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шахи: думати раніше, ніж ходити

Дата: 06.02.2022 09:28
Кількість переглядів: 371

Фото без опису


Шахи – найдавніша гра, яка підкорила мільйони людей і навіть сьогодні, незважаючи на величезну популярність комп'ютерів і смартфонів, не втрачає своєї актуальності. Шанувальники цієї гри стверджують, що шахи – це не просто гра, а цілий світ інтелектуального дозвілля.


Фото без опису


5 лютого в Новогалещинському будинку культури відбувся вже традиційний 5-ий шаховий турнір серед дорослих та учнівської молоді, присвячений пам’яті нашого земляка Івана Федоровича Риженка. Організатор заходу – Андрій Риженко. Популяризації такої цікавої та інтелектуальної гри, як шахи, в нашій громаді сприяє селищний голова – Світлана Самсонова. Тож, як і щороку, вона гостинно запросили провести змагання на території  нашої громади.


Фото без опису


Учасників змагань розділили на дві категорії: дорослі та учнівська молодь.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


У категорії «дорослі» грали 12 учасників, які вже мають за плечима чимало досвіду у шахових змаганнях. У категорії «учнівська молодь» за перемогу боролись 6 учасників у віковій категорії від 9 до 17 років. Шахова боротьба, яка тривала понад 7 годин, захопила і гравців, і вболівальниківАдже шахи підходять для будь-якого віку, в тому числі і для поважного. Для ветеранів шахи це не тільки дозвілля, а й, перш за все, спілкування. Турнір проходив за класичною системою у два етапи, тобто, шанс проявити себе був у кожного. Тож азарт і жага перемоги гравців відчувалися протягом усього турніру. 


Завершила змагання церемонія нагородження. Серед учасників категорії «учнівська молодь» найкращим став Антон Заплоцінський, друге місце здобула Руслана Бутенко, третє місце – Антон Безуглий.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


У категорії «дорослі» за результатами групового раунду в першій групі серед шести учасників перемогу отримали Валентин Миленький та Віталій Клімошенко, вони й вийшли у фінал чотирьох.

У другій групі переможцями стали Григорій Гаврилець та Геннадій Хорєв, вони також вийшли до фіналу. У фіналі партії відбувалися з годинниками по 15 хвилин. В результаті, почесне перше місце здобув Григорій Гаврилець (3 очка), друге місце – Валентин Миленький (2 очка), третє місце – Віталій Клімошенко (1 очко).

Фото без описуФото без описуФото без опису


Селищний голова  Світлана Самсонова відзначила переможців грамотами, солодкими подарунками та пам’ятними сувенірами, привітала учасників турніру з перемогою та побажала  впевнених ходів, безперечних перемог і вигідних комбінацій не тільки на дошці, але й в житті.  А також зазначила, що у шахах виграє кожен. Якщо ти отримуєш задоволення від гри, а це найголовніше, то навіть поразка – це не страшно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь