Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шахи: думати раніше, ніж ходити

Дата: 06.02.2022 09:28
Кількість переглядів: 380

Фото без опису


Шахи – найдавніша гра, яка підкорила мільйони людей і навіть сьогодні, незважаючи на величезну популярність комп'ютерів і смартфонів, не втрачає своєї актуальності. Шанувальники цієї гри стверджують, що шахи – це не просто гра, а цілий світ інтелектуального дозвілля.


Фото без опису


5 лютого в Новогалещинському будинку культури відбувся вже традиційний 5-ий шаховий турнір серед дорослих та учнівської молоді, присвячений пам’яті нашого земляка Івана Федоровича Риженка. Організатор заходу – Андрій Риженко. Популяризації такої цікавої та інтелектуальної гри, як шахи, в нашій громаді сприяє селищний голова – Світлана Самсонова. Тож, як і щороку, вона гостинно запросили провести змагання на території  нашої громади.


Фото без опису


Учасників змагань розділили на дві категорії: дорослі та учнівська молодь.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


У категорії «дорослі» грали 12 учасників, які вже мають за плечима чимало досвіду у шахових змаганнях. У категорії «учнівська молодь» за перемогу боролись 6 учасників у віковій категорії від 9 до 17 років. Шахова боротьба, яка тривала понад 7 годин, захопила і гравців, і вболівальниківАдже шахи підходять для будь-якого віку, в тому числі і для поважного. Для ветеранів шахи це не тільки дозвілля, а й, перш за все, спілкування. Турнір проходив за класичною системою у два етапи, тобто, шанс проявити себе був у кожного. Тож азарт і жага перемоги гравців відчувалися протягом усього турніру. 


Завершила змагання церемонія нагородження. Серед учасників категорії «учнівська молодь» найкращим став Антон Заплоцінський, друге місце здобула Руслана Бутенко, третє місце – Антон Безуглий.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


У категорії «дорослі» за результатами групового раунду в першій групі серед шести учасників перемогу отримали Валентин Миленький та Віталій Клімошенко, вони й вийшли у фінал чотирьох.

У другій групі переможцями стали Григорій Гаврилець та Геннадій Хорєв, вони також вийшли до фіналу. У фіналі партії відбувалися з годинниками по 15 хвилин. В результаті, почесне перше місце здобув Григорій Гаврилець (3 очка), друге місце – Валентин Миленький (2 очка), третє місце – Віталій Клімошенко (1 очко).

Фото без описуФото без описуФото без опису


Селищний голова  Світлана Самсонова відзначила переможців грамотами, солодкими подарунками та пам’ятними сувенірами, привітала учасників турніру з перемогою та побажала  впевнених ходів, безперечних перемог і вигідних комбінацій не тільки на дошці, але й в житті.  А також зазначила, що у шахах виграє кожен. Якщо ти отримуєш задоволення від гри, а це найголовніше, то навіть поразка – це не страшно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь