A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Службою у справах дітей проведено рейд по торгових точках смт Нова Галещина

Дата: 31.05.2021 13:31
Кількість переглядів: 961

Фото без опису


З метою попередження правопорушень, бездоглядності, вживання дітьми слабоалкогольних і спиртних напоїв, паління, виявлення фактів порушення вимог законодавства щодо продажу дітям слабоалкогольних і спиртних напоїв, тютюнових виробів, 28 травня 2021 року Службою у справах дітей виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради,  спільно з КЗ «Центр культури, дозвілля, спорту та туризму Новогалещинської селищної ради», представниками поліції та ювенальної превенції СПД №1 ВП №2 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області проведено рейд по торгових точках смт Нова Галещина. З торговими працівниками, приватними підприємцями перевірених крамниць проведені профілактичні бесіди щодо попередження продажу спиртних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім, також проведена профілактична робота, направлена на здоровий спосіб життя, недопущення негативних проявів у житті підлітків.


Фото без опису


До уваги батьків!

В даний час розпиття  алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми є дуже актуальною темою.

Середній вік, коли підлітки починають вживати алкоголь, – 13-15 років. За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних напоїв, в тому числі і пива, або поява в п’яному вигляді в громадському місці, неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку.

За розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях складається протокол на неповнолітньогоза статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п’яному вигляді, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Варто знати й те, що доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами – тягне за собою накладення штрафу.

Отже, Служба у справах дітей, звертається до батьків неповнолітніх та осіб, що їх замінюють:

-систематично контролюйте та обговорюйте проведення дозвілля дітьми у вільний від навчання час;

-приділяйте особливу увагу часу повернення дітей з прогулянок ( не пізніше 22.00 годин вечора);

-не упустіть момент виховання та розвиток неповнолітніх дітей, а також налагодження довірливих стосунків, коли вони цього потребують.

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь