A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Повернення з небуття

Дата: 26.04.2021 14:26
Кількість переглядів: 1443

Фото без опису

Друга Світова тривала довгих  шість років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто  пропав безвісти. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони святиня нашої пам’яті. Вже змінилося три покоління, а воїни тих буремних років продовжують повертатися з війни. Напередодні Дня пам’яті та примирення відголоски тих чорних днів війни знову дали про себе знати.

В суботу, 24 квітня, на території смт Нова Галещина, пошуковці загону «Вічно живим», що входить до складу об’єднання «Народна пам’ять», відкопали останки трьох воїнів Червоної Армії, які загинули в період оборони нашого селища. По рештках воїнів, які збереглися, та огляду речей, які були поряд, пошуковцями зроблено висновок,  що то були бійці молодшого командного складу, одна з яких – жінка, можливо снайпер. Знайдені предмети: (дві каски, три саперні лопати, три протигази, фляга скляна, зубна щітка, гребінець, ножиці, ножик складний, алюмінієва кружка, три олівці, ґудзики, зірка з пілотки, гроші (копійки), в останках медпакету були ампули для знезараження та ампули з пігулками, до речі, особистих опізнавальних знаків та чобіт на знайдених солдатах не було)  допоможуть дослідникам уявити обставини останнього бою цих бійців. Всі речі  будуть детально вивчені та описані фахівцями, а зібрані дані передані в архів Союзу «Народна пам’ять» у Києві. Останки загиблих воїнів в окремих мішках передали для зберігання Новогалещинському  селищному голові.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Ці люди загинули восени 1941 року, захищаючи територію нашого краю. У цих місцях «м’ясорубка» війни перемолола через свої жернова сотні людських життів.  Їхні останки ідентифікувати поки що не вдалося, але у двох із солдатів знайдено рештки партійних квитків, тому є невеличка надія на те, що документи полеглих будуть прочитані і вони не залишаться безіменними, як тисячі тих, кого рідні так і не дочекалися з війни. І от, через 80 років, іще для трьох солдатів скінчилася війна і вони повернулися до нас із небуття… Віднині останки трьох знайдених солдатів з почестями спочиватимуть у братській могилі загиблим воїнам в смт Нова Галещина. 6 травня 2021 року відбудеться урочисте поховання безіменних героїв, ми всією громадою вшануємо пам’ять воїнів-захисників і скажемо їм «Спасибі за життя!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь