A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Тарифи на газ

Дата: 19.01.2021 14:54
Кількість переглядів: 631

Фото без опису

За інформацією наданою сектором інформаційного супроводу управління інформаційної політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації

в Україні зменшили тариф на розподіл газу - 1,79 гривні за кубометр

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні встановила граничний тариф на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Регулятор підтримав спільне рішення, напрацьоване урядом, народними депутатами та профільним комітетом Верховної Ради. Таким чином максимальне зниження тарифу на розподіл становитиме до 30%", - відзначив Шмигаль.

Разом із тим, встановлення граничного тарифу на рівні 1,79 грн не означає, що він буде однаковий для всіх. НКРЕКП визначило найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній ця сума буде нижчою.

«Найближчим часом у парламент також буде подана ініціатива, яка має зменшити розрив у тарифах між різними газорозподільчими компаніями та встановлюватиме справедливий тариф на розподіл газу для всіх людей», - анонсував Шмигаль.

Як повідомлялося, уряд 18 січня ухвалив рішення, яким знизив граничну ціну на газ до 6,99 грн за кубометр. Президент України Володимир Зеленський впевнений, що тарифи на комунальні послуги повинні бути соціально справедливими, а ринок газу має працювати за стандартами прозорої торгівлі та чесної конкуренції.

Якщо постачальники відмовлятимуться постачати газ населенню за такою ціною, їх споживачі переходитимуть до постачальника «останньої надії» - НАК «Нафтогаз України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь