A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відкриття меморіального комплексу

Дата: 15.10.2020 08:51
Кількість переглядів: 1316

Фото без опису

Пройшли роки, але події Другої світової війни завжди будуть зберігатися в людській пам’яті. Вони відображені в пам’ятниках, обелісках, меморіальних дошках, стелах… Ось уже 79 років пройшло від тієї страшної пори, коли пролунали слова: «Війна!!!». А сум та гіркота втрат і досі тривожать душі українців. Ми завжди пам`ятатимемо  подвиг українських солдатів та безстрашшя нашого народу,  в боротьбі з ворогом  у цій жорстокій війні.  

14 жовтня в нашій громаді відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю  оновленого  меморіального комплексу загиблим воїнам у роки Другої світової війни 1939-1945 років,  який  споруджено для увічнення пам’яті загиблих воїнів на знак поваги і великої вдячності за величний подвиг.  У церемонії відкриття  взяли участь представники  місцевої влади, структурних підрозділів, учасники АТО та громадськість.  Настоятель храму Іоанна Богослова протоієрей – Матвіїв Богдан Богданович відслужив панахиду за загиблими воїнами у тій страшній і великій війні.

Фото без опису

До учасників заходу з побажаннями миру та злагоди звернулися: Новогалещинський селищний голова - Світлана Самсонова, голова ради ветеранів – Євгенія Лібенко, учасник АТО – Ігор Лісовський та голова асоціації фермерів Козельщинського району – Сергій Сушко, наголосивши на тому, що відновлений пам’ятник і надалі буде  для нас щоденним нагадування про мужність та звитягу українського солдата. Про те, що  наша незалежність вистоїть  завдяки тим, хто був, є і буде на передовій оборони нашої держави.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Кульмінацією заходу був подарунок від партії «Рідне місто» - урочисте  підняття у небо синьо - жовтого Державного Прапора України . Державний Прапор. як символ нашої країни, є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Ми надзвичайно пишаємося тим, що громада нашого селища, шануючи заслуги наших героїв-земляків у боротьбі із ворогами України, мала почесне право підняти найголовніший символ держави у небо над рідною Новою Галещиною під звуки Гімну України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Присутні хвилиною мовчання та урочистим покладанням квітів до Меморіалу загиблим воїнам  віддали шану всім тим, хто поклав на алтар перемоги свої життя… Біля пам’ятників Вічної слави героям Другої світової війни завжди панує скорботно урочиста тиша. Полум'я вічного вогню та квітинаша вічна пам'ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою, пожертвували своїм життям заради нашого життя на землі

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь