A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Прес-тур. Побачити на власні очі.

Дата: 17.07.2020 17:02
Кількість переглядів: 789

Фото без опису


16 липня 2020 року відбувся прес-тур журналістів м. Києва, м. Полтави та м. Кременчука на виробничі та інфраструктурні об’єкти Ferrexpo, приурочений 50-річчю Полтавського ГЗК та Дню працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, на який було запрошено і представників Новогалещинської ОТГ.


Фото без опису


Полтавський та Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати спеціалізуються на видобутку сирої руди та виробництві залізорудних окатків – сировини для металургійних підприємств. Підприємства групи FERREXPO входять у трійку світового рейтингу експортерів окатків. Вироблена на комбінатах продукція експортується в Австрію, Німеччину, Словаччину, Чехію, Сербію, Китай, Японію.


Фото без опису


Для учасників заходу було проведено оглядову екскурсію по Єристівському ГЗК з відвідуванням кар’єру, диспетчерської станції з новітніми технологіями, де присутні побачили, як  дистанційно оператори керують роботою бурильних установ та іншої великогабаритної техніки. Побували на станції технічного обслуговування великовантажних автомобілів.


Фото без опису


Також група відвідала виробничі об’єкти Полтавського ГЗК: кар’єр, подрібнювально-збагачувальну фабрику та цех переробки окатків. Ця насичена, змістовна екскурсія показала довгий, нелегкий шлях, який проходять окатки від дна кар’єру до цехів випалу. Присутні на власні очі мали змогу побачити, що працюють підприємства з дотриманням усіх відповідних норм, зрозуміти, які колосальні капіталовкладення роблять інвестори в підприємства, щоб умови праці і технології виробництва відповідали найвищим світовим стандартам. Для зменшення кількості пилу на комбінатах встановлені зрошувальні установки, а в кар’єрах спеціальні машини виконують полив, щоб зменшити кількість пилоутворення. Радіаційний фон моніториться щодня, а територія комбінатів доглянута, озеленена і дуже комфортна для перебування.


Фото без опису


 Відвідали члени групи і соціальні об’єкти міста Горішні Плавні, яке народилося і розвивається разом з комбінатом та поспілкувалися з міським головою Дмитром Биковим. Зустріч розпочалася в  сквері « FERREXPO», який минулого року для містян заснував Костянтин Жеваго до 20-ти річчя своєї депутатської діяльності. Радо зустрічали гостей у школі №5, яка оснащенням і технологіями, стадіонами,  спеціалізованими кабінетами приємно вразила навіть столичних журналістів. Почули та побачили присутні який вагомий внесок у розвиток молодого, перспективного, зеленого і дуже чистого міста вносять Полтавський та Єристівський комбінати, від яких надходить 60%  загальної суми коштів до річного бюджету міста.


Фото без опису

Фото без опису


Цікавим і змістовним для учасників прес-туру був брифінг Голови Правління Полтавського ГЗК Віктора Лотоуса, Генерального директора Єристівського ГЗК Крістофера Метью Соціо та Генерального директора Біланівського ГЗК Юрія Химича. Говорили і про екологічну безпеку, і соціальні проекти, інвестиції, про шляхи та ринки збуту продукції, постачальників електроенергії для підприємств, про терміни початку роботи Біланівського ГЗК та умови відселення людей з відповідної території.  На всі запитання присутні отримали вичерпні відповіді та роз’яснення.


Фото без опису


Для представників нашої громади було дуже пізнавально побувати на такому прес-турі, бо на території Новогалещинської селищної ради розгортає свою діяльність потужне підприємство ТОВ «Біланівський ГЗК». Добре це чи ні для нашої громади і її мешканців? Однозначно – це великий плюс для нас, адже це розвиток промисловості і, у першу чергу, поява нових робочих місць. Це – достойна заробітна плата, це – стабільність, це – жити і працювати вдома і бути впевненому у завтрашньому дні.

Що турбує громаду, на території якої розробляються надра? Які точки дотику та шляхи взаєморозуміння існують між селищною радою та підприємством? Чи можна у цій співпраці одночасно задовольняти потреби громади, враховуючи інтереси видобувної компанії?  Ми  впевнено скажемо: «ТАК!» Плідна співпраця нашої громади з ТОВ «Біланівський ГЗК» триває з 2017 року, коли народилася наша громада. Вона почалася з соціальних угод на 2018 рік: спочатку на суму 2 млн 852 тисячі 300 грн, у 2019 році сума соціальних угод була збільшена до 4 млн 414 тисяч грн, у 2020 році до виконання  угод «Про соціальне партнерство з ТОВ «Біланівський ГЗК» було додано виконання договору «Про виконання умов резолюції громадських слухань щодо врахування інтересів територіальної громади Новогалещинської селищної ради у зв’язку з будівництвом Біланівського гірничо - збагачувального комбінату» на  загальну суму 13 млн 397 тисяч 400 грн. І це вже відчувають і бачать мешканці всіх населених пунктів, які входять до Новогалещинської об’єднаної громади. Ми поступово, щороку будуємо на своїй території, за підтримки ТОВ «Біланівський ГЗК» таке собі комфортне життя. Створюємо відповідні умови, щоб людям хотілося жити в громаді. Мине іще п’ять – десять років і ми не впізнаємо нашу громаду. За допомоги та підтримки  нашого надійного соціального партнера будуть реалізовані проекти, прописані в Стратегії розвитку громади, а це: парки, сквери, капітально відремонтовані  об’єкти соціальної інфраструктури.

Це буде успішна громада, яку ми побудуємо разом.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь