A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

 Життя без амброзії

Дата: 09.07.2020 08:33
Кількість переглядів: 292

Фото без опису


Незабаром у більшості регіонів нашої країни зацвіте небезпечний карантинний бур’ян — амброзія полинолиста, один із найактивніших алергенів. Цвіте вона з середини липня по жовтень, псуючи життя десяткам тисяч людей, і гине тільки з першими заморозками.

Під час цвітіння амброзія полинолиста продукує велику кількість пилку, багаторазове вдихання якого, спричиняє алергічне захворювання – амброзійний поліноз (алергія, бронхіальна астма, риніт, кон’юнктивіт тощо). Пильцеві зерна амброзії піднімаються з потоком повітря і переносяться, особливо на відкритій місцевості, вітром до двох кілометрів. Вітчизняна та іноземна статистика засвідчують, що вияви захворювань населення на пилковий поліноз щороку частішають.

На амброзію полинолисту бідкаються не тільки алергики, а й екологи та аграрії. Про амброзію   можна  сказати, що вона справжній «зелений агресор»: бореться  із культурними рослинами за вологу, світло, поживні речовини , витісняючи їх навколо себе, займаючи все нові і нові території.

Основні способи боротьби з бур’яном:

*на присадибних ділянках та клумбах необхідно виривати амброзію, чим менша рослина, тим легше проводити цю процедуру. Виривання рослини з коренем є найефективнішим способом боротьби з даним бур’яном;

*на земельних ділянках підприємств, установ та організацій, на територіях населених пунктів та територіях, прилеглих до присадибних ділянок громадян, найбільш розповсюдженим методом боротьби є скошування, яке повинно бути системним протягом тривалого часу;

*на посівах сільськогосподарських культур застосовують агротехнічні методи та внесення гербіцидів суцільної та вибіркової дії.

Оскільки амброзія полинолиста розмножується тільки насінням, тому слід не допустити її цвітіння. Наслідками цієї небезпечної рослини є її негативний вплив на зроров’я людей та довкілля.

Отже, давайте разом, спільними зусиллями зведемо до мінімуму  розповсюдження «зеленого агресора»!

Державний фітосанітарний інспектор

Ірина Луценко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь