A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

З РОДИНИ ЙДЕ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ

Дата: 08.07.2020 14:35
Кількість переглядів: 2270

Фото без опису


  Український День родини відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Святкування цього дня встановлено на 8 липня – день Петра і Февронії, християнських покровителів сім'ї та шлюбу.
  «З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. І це справді так. Сім’я, родина, батьківщина – це єдині поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням. Бо виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку і сімейній злагоді. Наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу. Через усе життя ми несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам’яті скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, маминими квітами. Для кожної дитини її мама найкраща, найдорожча, найближча. Бо вона – МАТИ, душа сім’ї, берегиня домашнього вогнища, тепла і затишку. Український народ споконвіку шанує матір. Великим гріхом вважалось сказати грубе слово матері чи виявити неповагу. «Не соромся старої матері й латаної сорочки» – вчить народна мудрість. На матір покладався нелегкий обов’язок – виховання дітей.
  Батько – господар дому, він є прикладом у всьому для дітей. Від слова «батько» пішли поняття Батьківщина – країна, де ти народився і є її громадянином. Батько, мати, діти – це родина. Сестри і брати, бабусі і дідусі, мамині і татові – це рідня родини. Родина до родини – це народ.
  Дуже часто ми задумуємося над тим, яке то щастя, що є на світі батьківська оселя, де нас люблять, завжди чекають. У кожній родині свій спосіб життя, звичаї, сімейні традиції. А продовжувачі родинних традицій, родовідної пам’яті — наші діти. Маємо надію, що наші діти, будуть берегти найдрібніші згадки про своїх рідних і передадуть цю пам’ять своїм нащадкам. Ніколи не переривайте ланцюжок пам’яті, що з’єднує наші покоління. І чим міцніший цей ланцюжок, тим міцніше наше коріння, тим міцніше стоятиме на своїй землі наш народ, наша Україна. Нехай же це свято об’єднає нас усіх у найважливішій справі – вихованні нового покоління, у сподіванні радісного завтра!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь