A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Причина пожеж - "людський фактор"

Дата: 22.04.2020 16:13
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

Останні тижні Україна горить у вогні. Через «роботи» паліїв трави, страшні пожежі спалахнули в Долині нарцисів, Чорнобильській зоні, дельті Дністра, в Рівному, в Чернігівській, Донецькій областях та інших куточках нашої країни. І наслідки цих пожеж для людини катастрофічні.

Не оминула ця проблема і нашу громаду. Повідомляємо, що з початку 2020 року на території Новогалещинської ОТГ на реагування на події різного характеру підрозділи ДСНС залучалися 5 разів, на території виникло 9 пожежСталася пожежа будинку в с. Ревівка, в якій загинула людина, вчасно вдалося ліквідувати пожежу господарських споруд приватного домоволодіння в смт Нова Галещина, вигоріла посадка між с. Василенки та с. Заруддя, вигоріла територія річки в с. Заруддя, вигоріла територія ставка біля Новогалещинського ліцею, під час Великодніх свят, коли всі відпочивали, небайдужі приборкували пожежу в с. Піски (горів заказник Бурти, знищено екосистему), двічі «активісти» підпалювали санкціоноване сміттєзвалище поруч с населеним пунктом Верхня Жужманівка.

Причиною вищезазначених пожеж став «людський фактор». Саме людська недбалість стає основною причиною таких пожеж, коли людина навмисне підпалює суху траву або спалює сміття не задумуючись про можливі наслідки, як для неї самої, так і для оточуючих. Адже у вітряну весняну погоду, горіння на відкритих територіях поширюються дуже швидко, що в результаті призводить до розповсюдження вогню на житлові будинки,  допоміжні споруди, техніку, присадибні ділянки громадян та завдає як майнових втрат, так і шкоди людському здоров’ю і навколишньому середовищу.

Шановні мешканці громади! Якщо ви помітили, що відбувається спалювання трави, зробіть зауваження паліям. Навіть якщо це ваші сусіди, з якими ви живете душа в душу, і вони образяться. Це колективна безпека. Ми повинні зробити зауваження. Повідомити про проблему старості чи голові  ОТГ.
Якщо люди не йдуть на діалог – звертайтеся в поліцію.

Кожен акт підпалу – це злочин ( стаття 77-1КУпАП), а підпалювач заслуговує покарання. Застали акт підпалу з винуватцем? Зніміть фото та повідомте в поліцію – 102.                

Поліція зобов’язана реагувати на такі виклики, виїжджати на місце, шукати порушника і складати протокол про адміністративне правопорушення.
Не бійтеся відстоювати колективну безпеку. Не проходьте повз.

Однак бувають ситуації, коли люди, які викликали поліцію, роблять «крок назад». Згідно з дослідженням, дуже часто людина може повідомити про порушення, але коли поліція приїде – відмовляється від своїх слів і не хоче давати свідчення. І тому поліція не зможе скласти адміністративний протокол.
При горінні сухостою — повідомте ДСНС – 101.

Пам’ятайте!!!

Згідно ст. 245 Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу:

1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь