A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«День кар’єри»

Дата: 25.11.2019 16:48
Кількість переглядів: 361

Козельщинська районна філія проводить свої профорієнтаційні заходи для того, щоб випускники шкіл обирали не модні професії, а ті, які затребувані на ринку праці, щоб відродити втрачений престиж робітничих професій, брак яких гостро відчувається в сільській місцевості.

Так, 22 листопада на базі Козельщинського ліцею для учнів випускних класів шкіл району було проведено профорієнтаційний захід «День кар’єри» на якому були запрошені гості: представники Кременчуцького професійного ліцею імені А.С. Макаренка, Вищого професійного гірничо-будівельного училища м. Горішні Плавні та Військового коледжу сержантського складу м. Полтави, а також методист відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Козельщинської селищної ради Світлана Олексієнко.

Представники навчальних закладів інформували присутніх про умови вступу та терміни навчання, зацікавили юнаків і дівчат інформацією про навчальну базу, факультативи, гуртки, секції  та можливість продовження навчання у навчальних закладах вищої акредитації.  Виступаючі акцентували увагу учнів на тому, що останнім часом втрачено престиж робітничих професій, їх відсунуто на другий план. Але без кваліфікованого робітника немає майбутнього країни, адже це — основа економіки. Такі потрібні нині чоловічі професії, як електрогазозварник, стропальник, слюсар-ремонтник, машиніст екскаватора,  які нам  презентувала свої виступом агітаційна бригада гірничо-будівельного училища.  Про такі професії, як кухар, офіціант, перукар, швачка, кондитер нам розповіли прекрасні представниці Кременчуцького професійного ліцею, які показали всім присутнім «Театр мод», пошитий власними руками, також порадував своїм виступом вокальний ансамбль «Роси», а особливо сподобався володаркам довгого волосся майстер-клас із плетіння кіс.

Але, на жаль, саме ці професії стають непопулярними серед сучасного молодого покоління. Сьогодні школярі прагнуть бути економістами, менеджерами, юристами, фінансистами. Проте значна кількість підприємств сьогодні відчуває потребу у кваліфікованих працівниках, насамперед робітничих професій. Отож перед випускниками нелегке завдання: зробити крок, який вирішить їхню життєву долю. Тому хочеться побажати їм обрати професію до душі і стати справжніми професіоналами своєї справи, взявши за орієнтир слушні поради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь