A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День Захисника України в Новогалещинській громаді

Дата: 15.10.2019 10:06
Кількість переглядів: 1419

Фото без опису

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня –важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисника України. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих чотирьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них. З цієї нагоди в нашій громаді  відбулись тематичні заходи, метою яких було: вшанування українських захисників різних часів, виховання почуття патріотизму, свободи, людської і національної гідності, готовності до захисту національних інтересів України.

З нагоди великого свята, в знак пошани, відбулося покладання квітів до пам’ятника загиблого героя, який мужньо захищав кордони рідної країни Руслана Батиря.  

Фото без опису  
В селищному будинку культури було проведено урочистий захід, який  розпочався  з виконання Державного Гімну України. Після чого до присутніх з вітальним словом звернулися: селищний голова Світлана Самсонова, заступник  військового комісара з територіальної оборони Козельщинського районного військового комісаріату Ігор Лисовський, настоятель Храму Іона Богослова Матвіїв Богдан Богданович. Виступаючі привітали усіх з  Величним святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисника України, подякували мужнім та відважним воїнам та волонтерам за стійкість, патріотизм та відвагу, проявлену під час ведення бойових дій в зоні ведення антитерористичної операції. Вони побажали усім мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє Української держави. З нагоди  свята нашим захисникам було виділено матеріальну допомогу та вручено продуктові набори.

Фото без опису

Гарним святковим подарунком став концерт, за участі аматорів сцени Новогалещинського будинку культури.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Після урочистостей, з нагоди Дня українського козацтва, було проведено спортивні змагання «Козацькі розваги», під час яких юні козачата змагались в силі, спритності та вправності. По закінченню заходу, учасникам було вручено грамоти та подарунки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Усіх, хто завітав на свято, очікував сюрприз: частування справжнім козацьким кулішем. Фірмовий козацький куліш приготували повари Новогалещинського ліцею та ЗДО «Казка», за що їм велика подяка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Селищна рада також висловлює подяку Біланівському ГЗК та депутату селищної ради Ватюшенку О.В. за надану благодійну допомогу для організації свята.
Свято пройшло у дусі патріотизму, любові до України та віри у мир на нашій землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь