A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ВІТАЄМО З ДНЕМ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ

Дата: 13.05.2019 09:23
Кількість переглядів: 1237

Фото без опису


 

12 травня - Всесвітній день медичної сестри.

  Фактично святу вже більше ста років, та офіційно воно було засновано у 1971 році. День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - Міжнародну раду медичних сестер.

Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл. Вона зі своїми помічницями тоді врятували сотні життів. Відтоді найвища нагорода для медичних сестер, які брали участь у бойових подіях, - медаль «Флоренс Найтінгейл». Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного Хреста засновано саме на її честь, у день її народження - 12 травня. В Україні Всесвітній день медсестри святкують, починаючи з 1997 року, за ініціативою Міністерства охорони здоров’я. 

  У медичних закладах Новогалещинської громади самовіддано працюють, стоячи щодня на  варті здоров’я і життя людей  - сім  молодших медичних працівників. Медсестринська праця – особлива, ця професія – символ доброти і милосердя. Адже місія медичної сестри під силу лише найгуманнішим та найтерплячішим з людей. І іноді уся відповідальність за людське життя лягає саме на медсестер. 

  Професія медсестри – складна,  багатогранна. Ця робота  поєднує надзвичайну віповідальність і високий професіоналізм, залишаючись при цьому ледве помітною, але дуже значущою. Саме тому лікарі впевнені, що від того, яка медсестра поруч на зміні – залежить дуже багато, - і швидке одужання пацієнтів, їхній фізичний, моральний та душевний стан. Лікарі  високо цінують невтомну працю медичних сестер, а пацієнти - увагу та турботу. 

  Дякуємо Вам – медичним сестрам за невтомну, щоденну працю. До вашого професійного обов’язку входить прояв щирого милосердя до кожного пацієнта. І невипадково, що важка місія медичної сестри здебільшого лягає на тендітні жіночі плечі. Медична сестра – це не лише виконавець лікарських призначень, а повноважний учасник лікувального процесу, перший і головний помічник лікаря, виконуючий святу і прекрасну місію – спасіння, збереження, підтримку, захист здоров’я і життя людини. Щиро зичимо Вам тепла, душевної рівноваги, звісно, мирного неба над землею, над нашою Україною дорогою, спокою у родинах, достатку і завжди мати гаряче серце і холодну голову, те, що Вас виручає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь