A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

В Новогалещинській громаді 19 квітня провели «День довкілля»

Дата: 22.04.2019 11:35
Кількість переглядів: 1086

   

 Започаткування «Дня довкілля» пов’язане  з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Перша міжнародна конференція з питань охорони довкілля була проведена у Стокгольмі, де представники 113 країн провели першу всесвітню зустріч з проблем навколишнього середовища. Стокгольмська конференція з довкілля стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

День довкілля або день навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

 Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. "День довкілля" відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня. А 22 квітня люди всієї планети відзначають День Землі. Ці дні мають одну мету – збереження природи нашої планети та природи рідного краю.

 В різних куточках земної кулі, небайдужі до екологічних проблем люди, проводять корисні і, в той же час, яскраві заходи, спрямовані на формування екологічної свідомості та відповідальності за навколишнє природне середовище.

 Наша громада також не стала винятком і підтримала проведення «Дня довкілля» власним прикладом.

 






 Працівники Новогалещинської селищної ради привели у належний санітарний та естетичний стан територію біля пам’ятника та упорядкували пам’ятник загиблим воїнам в роки Другої світової війни.

 Колектив ЗДО «Росинка», за ініціативи свого керівника  Наталії Нерябової,  провів заходи, спрямовані на поліпшення стану, прибирання та благоустрою території  в центрі села Бондарі.




 Учні Новогалещинського ліцею, за ініціативи відділу освіти, сім’ї та молоді виконавого комітету, активно долучилися до «Дня довкілля», що традиційно відбувся в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Діти із завзяттям працювали  на ділянці дороги між селищем Нова Галещина та с. Бондарі. Їхніми спільними зусиллями  було зібрано 15 мішків сміття на узбіччях дороги.








 Такі акції проводити потрібно, адже це згуртовує та об’єднує мешканців громади, а також допомагає спільно вирішувати проблеми збереження нашого довкілля. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь