A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЗВІТ НОВОГАЛЕЩИНСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЗА РОБОТУ У 2018 РОЦІ (ч.2)

Дата: 06.03.2019 17:00
Кількість переглядів: 553

Інформація про роботу відділу освіти, сім’ї та молоді виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради.

  Відділ освіти, сім’ї та молоді виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради створено 2 серпня 2018 року. Відділ очолила Сивокінь Аліна Іванівна.  Тільки розпочавши свою діяльність відділ, за нашого сприяння, відділ провів серпневу конференцію педагогічних працівників уже в нашій громаді.На панельній дискусії було намічено основні пріоритети роботи освітньої галузі громади на навчальний рік. У громаді збережено мережу закладів загальної середньої освіти (2 заклади: Новогалещинський ліцей  і Зарудянська початкова школа) та дошкільної освіти (2 заклади: «Казка» і «Росинка»).

Охоплення дошкільною освітою                            

   У Новогалещинській ОТГ налічується 124 дитини від 0 до 6. Відсоток охоплення різними формами дошкільної освіти дітей від 3 до 5 років складає 92 %, від 5 до 6 років – 100 %. У закладі дошкільної освіти «Казка» навчається 84 вихованці та  12 перебувають під соціальним патронатом. У закладі дошкільної освіти «Росинка»  – 16 вихованців.  Вартість утримання 1 дошкільника за рік складає в середньому 1060 грн, вартість харчування однієї дитини в день в середньому 26 грн. Розглянувши клопотання керівників закладів дошкільної освіти, вирішено зменшити  розмір батьківської плати за харчування дітей пільгових категорій: на 50% - 16 дітей; на 100% - 2 дітей. На харчування дітей пільгових категорій витрачено: із 100% знижкою – 1 586 грн, із 50% знижкою – 58 758, 50 грн.   Кількість педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу у двох закладах – 32 особи.  Річний фонд заробітної плати – 705, 1 тис. грн. 

   Також важливим аспектом своєї діяльності вважаю забезпечення комфортних умов в дошкільних та шкільних навчальних закладах селища. Діти – наше майбутнє і максимум зусиль докладається до покрашення умов іх перебування в садочках. Так  в рамках соціального партнерства з Біланівським ГЗК  проведено капітальний ремонт Новогалещинського ЗДО «Казка», а саме:

Заміна покрівлі;

Утеплення фасаду стін;

Покладено на території тротуарну плитку;

Встановлено тіньовий павільйон;

Обладнано ігровий майданчик;

Встановлено огорожу;

Проведено ремонт опалювальної системи;

Виконаний ремонт санвузла і посудомийної кімнати;

Проведена заміна вікон та дверей;

Придбані дитячі стільці та жалюзі;

 

Загальна сума витрат 1 млн. 132 тис.грн.

  За кошти місцевого бюджету в сумі   в Бондарівському ЗДО «Росинка» проведено косметичний ремонт приміщення та благоустрій прилеглої території, де розташований дитячий ігровий майданчик.

 Охоплення загальною середньою освітою

 Всі діти шкільного віку 100% охоплені освітою. Забезпечене функціонування Новогалещинського ліцею і Зарудянської початкової школи. Укомплектовано 17 класів (охоплено навчанням 307 дітей, з якими працює 52 особи педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу). Річний фонд заробітної плати – 1 млн. 822,8 тис. грн. Відкрито 4 групи продовженого дня. 108 учнів тепер мають змогу навчатися у ІІ половині дня у комфортних умовах (групи не переповнені). У Новогалещинському ліцеї працює 8 гуртків, які відвідують 120 учнів.


Гарячим харчуванням охоплено 290 учнів, що становить 96 %. На харчування дітей пільгових категорій витрачено:

1 - 4 класи –  80 654, 90 грн.

5 - 11 класи   –1 675 грн.

Організовано підвезення 88 учнів та 5 педагогічних працівників.

  Новогалещинською селищною радою протягом 2018 року надано субвенції районному бюджету для відділу освіти, молоді та спорту Кременчуцької та Козельщинської РДА та новоствореному відділу освіти, сім’ї та молоді виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради 3 757 445  грн.

 Зусиллями нашої громади та відділу освіти зокрема створено сучасне освітнє середовище. Усі заклади загальної середньої освіти підключені до мережі Інтернет. Придбано за державні кошти та кошти нашої селищної ради (10 %-го   співфінансування):

комплект дитячих меблів для учнів 1 класу (одномісні парти і стільці),

меблі для початкових класів,

меблі для фізичного та хімічного кабінетів (шафи і столи), 3 коркові дошки,

фабрику друку та дидактичні матеріали для 1 класу. Проводяться заходи з поповнення бази комп’ютерної техніки. Протягом 2018-2019 років придбано:

3 інтерактивні комплекси (в які входять ноутбук, проектор, інтерактивна дошка), 

5 лед-екранів,

2 ламінатори, цифровий мікроскоп.

 Доречі, комплект комп’ютерного обладнання, мультимедійного контенту і дидактичних засобів було отримано тільки завдяки створенню нашої ОТГ, адже такі комплекти вартістю понад 330 тис. грн. надходили по 1 на адміністративну одиницю. Наші діти мають тепер можливість користуватися магнітно-маркерними планшетами із намагніченим роздатковим матеріалом, геометричними фігурами,  конструкторами.

  1 класи отримали набори музичних інструментів, набори для творчості (фарби, пластилін, альбоми на кожного учня). 

 Діти мають можливість вчитися практично сервірувати стіл, бо є набори посуду; доглядати за рослинами за допомогою лійок та маленьких садових інструментів.

  Великі годинники на кожного, об’ємні геометричні фігури, конструктори, які розміщені у прозорих боксах та багато іншого.

  І якби ми не були окремою громадою, і не мали змоги внести співфінансування, то і не мали б такого обладнання.

Освіта осіб з особливими освітніми потребами

  У закладах загальної середньої освіти навчається 4 дитини з особливими освітніми потребами. Функціонує 2 інклюзивні класи (4-Б і 7-ий). У 2018 році закуплено обладнання, що дасть можливість облаштувати ресурсну кімнату для цих дітей. Це і килимки – пазли, 2 крісла – груші, тренажер «Тунель», сухий басейн, 2 фліп-чарти.

  Діти з особливими освітніми потребами, втомившись, зможуть відпочити в ресурсній кімнаті, яка зараз облаштовується, і попрацювати з корекційними педагогами.

Методична робота

  І хоча відділ освіти працює лише півроку, педагоги та їх вихованці уже мають чим похвалитися. На базі наших навчальних закладів відбулися спільні заходи двох ОТГ і району, під час яких вихователі і учителі початкових класів презентували власний досвід та ділилися своїми напрацюваннями.

   Наша громада може похвалитися і спортивними досягененнями дітей. Цього року наші спортсмени здобули призові місця на різних турнірах з футболу, волейболу, баскетболу, шахів, міні-футболу.

  Обдаровані діти нашої громади здобували призові місця у предметних олімпіадах, Малій академії наук і достойно захищали честь громади в області. В інтелектуальній грі «Дебати» наша команда здобула перше місце серед шкіл ОТГ і району.

  В планах на цей рік – створення інклюзивно – ресурсного центру, ремонт фасаду школи, придбання мультимедійного контенту для садочків.


Культура

  Селищна рада   також не стоїть осторонь підтримки та розвитку культури.  Жоден культурно-масовий  захід  в нашому селищі не проводиться без концертних програм та за підтримки селищної ради.

  З метою залучення всіх категорій та верств населення до відзначення державних свят, проведення соціально-культурних заходів, збереження історичних, національних традицій, вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, воїнів-афганців, пенсіонерів діє Програма по організації та проведенню святкування знаменних дат, професійних свят, підведення підсумків соціально-економічного розвитку Новогалещинської селищної ради на 2018 рік. За звітний період проведено ряд заходів, а саме:

- проведення Новорічного дитячого ранку;

- проведення Різдвяного свята;

- проведення свята Водохреща;

- відзначення Міжнародного жіночого Дня 8 Березня;

- відзначення Дня Перемоги;

- відзначення Дня захисту дітей;

- відзначення  Дня Галещини;

- свято Івана Купала;

- відзначення Дня села Бондарі;

- відзначення Дня захисника України;

- відзначення Дня Незалежності України;

- творчий вечір присвячений пам’яті Анни Герман;

- захід для малечі від Полтавського лялькового театру;

- захід вшанування пам’яті жертв голодомору;

- захід «Нащадкам Героїв»

 При селищному будинку культури працюють гуртки та студії, а саме: вокально-хоровий гурток, танцювальні студії «Ритм» та «Натхнення», театральна майстерня Олександри Рощі, філіал Козельщинської музичної школи. В гуртках та студіях задіяно понад 80 дітей нашої громади.10  дітей є вихованцями музичної школи.

  В 2018 році з бюджету селищної ради надано  субвенції районному бюджету для  Відділу культури Козельщинської РДА – 82634,00  грн.,   В галузі культури задіяно 8 працівників, враховуючи трьох бібліотекарів.

  Приміщення будинку культури потребує ремонту, який заплановано розпочати з 2019 року. В 2018 році  в рамках програми соціального партнерства з Біланівським ГЗК проведено заміну покрівлі на приміщенні будинку культури та на приміщенні фасаду. Загальна сума витрат 198,200 тис. грн.

  Також вихованці шкільних та дошкільних закладів, гуртків та колективів СБК, недільної школи «Христослави», діти з сімей пільгових категорій,  в рамках соціального партнерства з Біланівським ГЗК  та коштами громади,  до Новорічних та різдвяних свят були забезпечені солодкими подарунками.


Спорт

  Мета і завдання ОТГ в розвитку фізичної культури і споту -  формування діючої системи традицій здорового способу життя,, престижу здоров'я, залучення громадян до активних занять фізичною культурою і спортом, формування нових цінностей, а також забезпечення розвитку видів спорту за допомогою підтримки дитячо-юнацького спорту.

  В Новогалещинському ліцеї окрім обов’язкових уроків фізичної культури діти мають змогу відвідувати спортивні секції з міні-футболу, настільного тенісу, баскетболу, волейболу, шахи-шашки. Наші юні спортсмени активно беруть участь у місцевих, районних, обласних та навіть всеукраїнських турнірах та чемпіонатах. І нерідко радують нас своїми спортивними досягненнями.

  Для участі  наших спортсменів у чемпіонаті України з армспорту було виділено 4500грн. Результат виступів наших хлопців: Шкурат Станіслав зайняв 6 місце з 18 учасників, Бутенко Олександр -4 місце з 9 учасників.

 

  Заняття спортом — це важлива частина життя багатьох людей. Хтось робить це, щоб бути здоровим, хтось з метою підтримки гарної фігури.

  Щоб мешканцям селища було де це робити, на території громади функціонує спортивний комплекс, облаштований тренажерами.

 

Окрім тих, хто слідкує за гарною спортивною формою, є категорія людей, для яких спорт – це життя.

 

 Це наш відомий тенісист: кандидат в майстри спорту - Сергій Іванович Смерчинський – неодноразовий чемпіон районних, призер обласних та республіканських змагань. Представниця прекрасної половини – Катерина Бражник – призер районних змагань.

 

  Це наш спортивний клуб «Геологія», який в 2018 році виграв всі турніри м. Кременчука.

 

 Тож дякуємо нашим футболістам,  волейболістам, і шахістам, які представляють нашу громаду на районному та обласному рівнях.

Підсумок

   У звітному періоді я особисто і весь апарат селищної ради працювали так, щоб діяльність ради була відкритою і прозорою. Всі важливі події висвітлювались на офіційному сайті, дошках оголошень та вкладці до районної газети.

   На закінчення  дякую  моїй команді, виконавчому комітету,  депутатам  селищної ради, керівникам  підприємств, установ та організацій,  громадським організаціям, всім  жителям  нашого селища, хто  підтримував  і допомагав  селищній раді у  виконанні  заходів  по соціально-економічному розвитку , хто не словами, а справами  доводив  свою небайдужість  до  становлення і  розвитку    нашої громади.  

 Все, що викладено вище, – це результат нашої спільної праці, а також  небайдужих громадян.

 

          З повагою, селищний голова                                Самсонова С.А.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь