A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЗВІТ НОВОГАЛЕЩИНСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЗА РОБОТУ У 2018 РОЦІ

Дата: 06.03.2019 10:53
Кількість переглядів: 1224

Шановні жителі селища, та підвідомчих територій!

Фото без опису

   Відповідно до вимог чинного законодавства і у зв’язку з тим, що 29.10.2017 року мене обрано головою селищної ради, виношу на ваш розгляд свій звіт про пророблену роботу. Наперед скажу, що цей звіт – це не лише інформація про виконання і дотримання вимог статті Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», яка визначає мої повноваження. Це звіт про нашу спільну роботу із депутатським корпусом, членами виконавчого комітету, постійних комісій ради в роботі яких я безпосередньо приймала участь та виконавчого апарату в цілому.

  Минув перший рік роботи Новогалещинської об’єднаної територіальної громади, дата створення якої 12.09.2016 року. До складу Новогалещинської об’єднаної територіальної  громади, з центром у селищі Нова Галещина, увійшли: Новогалещинська селищна рада (селище Нова Галещина, села Горбані, Велика Безуглівка), Бондарівська сільська рада (села Бондарі, Остапці, Василенки, Заруддя, Ревівка).

  На 01 грудня 2018 року  площа Новогалещинської об’єднаної територіальної громади становить 59,23 км²., з них 46,41 км2- землі сільськогосподарського призначення.

       Загальна чисельність мешканців ОТГ- 3530 осіб. З них: особи пенсійного віку - 931, кількість дітей дошкільного та шкільного віку – 554, кількість працездатного населення – 2045 осіб.        

    Моя робота була спрямована на покращення соціального, економічного та культурного розвитку селища та підвідомчих територій.

   Керується селищна рада та її виконавчий комітет Конституціїєю України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», законодавчими та нормативними державними актами, Регламентом селищної ради. Особлива увага на пріоритетні напрямки Програми соціально-економічного розвитку селища.

  Виконавчим органом громади є виконавчий комітет селищної ради, який складається з працівників та членів виконкому, а представницьким органом є Новогалещинська селищна рада, яка складається з 14 депутатів.

Бюджетно-фінансова діяльність

   За 2018 рік план загального фонду становив 21 млн. 805 тис. 562 грн., надійшло до загального фонду Новогалещинської об’єднаної територіальної громади склали 22 млн. 282тис.грн.., що складає 101,4 % до річних призначень.  Перевиконання плану  без урахування трансфертів становить 3,6 млн.грн. Наявною є залежність місцевого бюджету від трансфертів, оскільки питома вага в середньому становить 54,7 %. Найбільшу питому вагу загального фонду місцевого бюджету становлять податкові надходження – 99,3%.Фото без опису   

   До спеціального фонду місцевого бюджету у 2018 році надійшло 3,4 млн.грн. Основним джерелом надходжень до спеціального фонду місцевого бюджету були благодійні кошти та кошти передані із загального бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду).

  Найбільшими джерелами наповнення власних доходів загального фонду селищного бюджету Новогалещинської селищної ради за 2018 рік є:

  • податок та збір на доходи фізичних осіб – 3 673001 грн.-114,4% питомої ваги;
  • податок на нерухоме майно – 1 042тис.грн.-117 % питомої ваги;
  • плата за землю –  3 843 400 грн.-101,4 % питомої ваги;
  • єдиний податок – 1 255600 грн. 78 % питомої ваги.
    Видатки

   Загальний обсяг видатків за 2018 рік по Новогалещинській ОТГ складає:

- апарат управління 4 142 тис.грн., що становить 38,3% від загальної суми видатків;

- освіта –   12 820545 грн., що становить  44,1% від загальної суми видатків (заг.фонд.- 4 456675 грн., спец. фонд. - 2 960087 грн., зар.плата – 5 403 тис.грн

- соціальний захист населення  –  138 577 грн., що становить 1,6  % від загальної суми видатків;

- культура –   442 970 грн.,  що становить  1 % від загальної суми видатків;

- благоустрій селища   2 063 289 грн., що становить 3,4% від загальної суми видатків (заг. фонд – 550 506 грн.), спец. фонд – 1 512783 грн.

- інші видатки –28тис. 61грн. Що становить 0,2 % від загальної суми видатків.Фото без опису 

 Кредиторська заборгованість за видатками відсутня. Прострочена кредиторська заборгованість відсутня. Зобов’язань взятих без відповідних бюджетних асигнувань немає. Поточних рахунків, відкритих в інших установах банків немає. Заборгованість по заробітній платі з нарахуваннями на неї, продуктам харчування та енергоносіям відсутня.


     Так, за звітній період скликано 15 засідань сесій, на яких прийнято 295 рішень. Проекти рішень попередньо вивчаються й обговорюються на засіданнях постійних комісій. До сесії готуються всі  депутати і працівники апарату виконавчого комітету.

   Для підготовки питань на розгляд сесії постійно залучаємо спеціалістів різних галузей. За даний період проведено 13 засіданнь виконавчого комітету на яких прийнято 61 рішення.     


   Селищна рада постійно працює зі зверненнями громадян так, за відповідний період, до селищної ради в письмовій формі звернулось 128 громадян. З них: 30 заяв від учасників АТО про надання матеріальної допомоги, 43 заяви на оздоровлення дітей, 14 заяв пільгових категорій на забезпечення дровами, 2 заяви опікунів про надання матеріальної допомоги до початку навчального року. Із 53 поданих заяв на виділення матеріальної допомоги на лікування, допомогу виплачено 43 особам.

   Значною залишається і кількість виданих довідок, так всього за вищезазначений період станом на 28 грудня 2018 року, видано 4287 довідок.


     Протягом року працівниками апарату виконкому проведена робота по розробці та реалізації Програм, спрямованих на покращення соціального, економічного та культурного розвитку громади.

 08жовтня 2018 року   рішенням комісії було оголошено результати конкурсу і затверджено офіційну символіку Новогалещинської громади.


 Прийнята Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції. До Дня Захисника України, надано матеріальну допомогу у розмірі 1500 гривень кожному з 30 учасників АТО на загальну суму 45тис. грн., виплачується щорічна додаткова пільга, в розмірі 50% знижки за житлово-комунальні послуги членам сімей загиблих учасників АТО в сумі 5 тис.грн. та одноразова матеріальна допомога членам сімей загиблих учасників АТО в сумі 5тис.грн..Фото без описуФото без опису   

 Будь-які звернення учасників АТО або членів їх сімей розглядаються першочергово. Проведена робота щодо надання бійцям земельних ділянок в межах безоплатної передачі у власність. Загалом по громаді надано земельні ділянки 29 учасникам АТО загальною площею-52,55 га. Протягом року  надавалися  одноразові матеріальні допомоги, дітям сиротам, важко хворим громадянам, та допомоги на поховання непрацюючим верствам населення загальну суму82тис.грн.Фото без описуФото без опису

  Підтримка окремих  категорій соціально незахищених верств населення є нашим постійним обов’язком. Сьогодні більшість малозабезпечених,  багатодітних родин та одиноких людей  потребують  допомоги. З настанням холодів гостро постала проблема   забезпечення пільгових категорій населення громади твердим паливом.  Згідно Договору про соціальне партнерство з Біланівським ГЗК,  мешканці сіл Бондарі, Остапці, Заруддя, Василенки, Ревівка,  які відносяться до пільгової категорії населення, були забезпечені твердим паливом (дровами) на суму -96500 грн.. В.о. старости В’ячеслав Миколайович Бондар особисто забезпечив розпилювання та підвезення дров до садиб громадян.

Фото без опису


  Комунальне підприємство Новогалещинської селищної ради  постійно проводить роботи по благоустрою територій та вирізанню аварійних, сухостійних дерев. Отримані паливні   дрова, за дорученням селищного голови , отримують громадяни пільгових категорій, які попередньо звернулись із заявою до селищної ради про надання допомоги. В результаті проведених робіт, понад 40 сімей пільгових категорій забезпечено твердим паливом (дровами).


  Для здійснення результативної та ефективної роботи у сфері благоустрою обов’язково потрібна техніка, тому за 2018 рік в рамках соціального партнерства з Біланівським ГЗК було поповнено парк необхідної техніки, а саме: причіп до трактора в с. Бондарі (вартість -26300грн.),  трактор МТЗ – 82 для Бондарівської сільської ради було придбано в 2017 році (вартість – 505600грн.), для громади було придбано новий трактор МТЗ – 080 (вартість – 540 тис.грн.), автомобіль асенізаційний (вартість – 420600 грн.) За кошти громади для трактора було придбано жорсткий відвал (сума – 30 тис.грн..).  Ця техніка нам надзвичайно потрібна,  бо ця зима змусила нас здати іспит на витривалість і потребувала  багато зусиль та значних витрат. На території нашої громади постійно, майже цілодобово, використовувалися для розчищення снігу доріг та вулиць від снігу дві одиниці техніки комунального господарства.Фото без описуФото без опису

 

  Тільки добрих слів заслуговують керівники:  Біланівського  ГЗК, СФГ «Педай», СФГ «Агро Еліта», СФГ «Атланта», НВП «Акро Україна», за допомогу технікою з очищення вулиць від снігу, за що ми висловлюємо велику вдячність за підтримку та партнерство.

 

Фото без опису

 

  Для виконання робіт з благоустрою та підтримки чистоти на території громади при виконавчому комітеті створено господарську групу, до якої входить 3 робітники. Окрім цих працівників, на громадські та інші тимчасові роботи залучалися незайняті громадяни, праця яких оплачувалася у співвідношенні 50 на 50 бюджету громади та центру зайнятості.

Фото без опису

 Всього з місцевого бюджету на оплату громадських робіт виплачено 18,6 тис.грн.


Питна вода

 Якість питної води у всіх містах та населених пунктах країн світу, зокрема в Україні, відхиляється від норми. Це пов’язано через погіршення екологічного стану всієї планети в результаті промислової діяльності людини. В окремих регіонах питна вода для населення поставлена на межу катастрофи. Шкідливі та отруйні речовини у ній зростають в декілька десятків разів, що різко погіршує здоров’я всіх вікових категорій, особливо жінок та дітей.

Не оминула ця проблема і мешканців Новогалещинської селищної ради, зокрема сіл Бондарі, Остапці, Заруддя, Василенки, Ревівка.

  Новогалещинською селищною радою заключено договір з ПАТ»Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія» Укртатнафта» на забір питної види із свердловини с. Запсілля. Керівництвом Біланівського ГЗК надано транспорт, який знаходиться на балансі та повному обслуговуванні ГЗК, по розвезенню та доставці питної води для мешканців Новогалещинської селищної ради.

Фото без опису

 В нашій країні гарантоване постачання питної води для населення забезпечується «Водним кодексом України», Законом України «Про питну воду і питне водопостачання» та загальнодержавною програмою «Питна вода України». Дотримуючись Законів України, керівництвом Біланівського ГЗК надано транспорт, який знаходиться на балансі та повному обслуговуванні ГЗК, по розвезенню та доставці питної води для мешканців Новогалещинської селищної ради. Для забезпечення мешканців будиків мікрорайону Біофабрика   питною водою, на випадок відсутності води в системі централізованого водопостачання з технічних причин, було прийнято рішення про встановлення двох водонапірних колонок загального користування (загальна сума витрат – 46 200грн.)

  Загальна сума витрат на забезпечення населення питною водою становить –   449 ТИС. ГРН.


Оздоровлення

  На виконання Програми Оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій на часткове відшкодування вартості путівки закладам оздоровлення та відпочинку виділено з місцевого бюджету 58000 тис.грн. на оздоровлення у  дитячих таборах.

Фото без опису

   Субвенція обласного бюджету становить 52143 тис.грн.

  На відпочинок у пришкільних таборах з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 30240 тис.грн. За вищевказані виділені кошти послугами оздоровлення та відпочинку в 2018 році охоплено 232 дитини: 189 дітей- послугами відпочинку в пришкільних таборах, 43 дитини-послугами оздоровлення в ДЗОВ.

Фото без опису


Пільговий проїзд

  В Новогалещинській громаді впроваджена система компенсації коштів за перевезення в  залізничному транспорті та приміських автобусних маршрутах загального користування, для мешканців Бондарівського старостату, для пільгових категорій населення (річна сума витрат становить-280 тис.грн.)


Земельні питання

За період з 01.01.2017 року по 31.12.2018 року землевпорядниками селищної ради на особистому прийомі прийнято більше  200   громадян з земельних відносин.

По кожному клопотанню та заяві надано відповідь, а в разі необхідності розглянуто на постійній комісії з питань промисловості. Агропромислового комплексу, земельних відносин, питань житлово-комунального і дорожнього господарства, транспорту, будівництва, зв’язку, підприємництва, торгівлі і сфери послуг селища та враховуючи її висновки і рекомендації заслухано на сесії.

За вище згаданий період сесією Новогалещинської селищної ради сьомого скликання по питаннях земельних відносин прийнято рішення, а саме:

1.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості)  для передачі у власність (користування) на -20 земельних ділянок.

2.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості)  для передачі у власність (користування) на  - 40  земельних ділянок.

3.Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою, щодо відведення земельних ділянок у власність (користування) на - 38 земельних ділянок, із яких - 7   учасникам бойових дій.

4.Про затвердження проектів землеустрою, щодо відведення земельних ділянок у власність (користування) -  на  87 земельних ділянок.

5.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки – на 7 земельних ділянок.

    По всіх зверненнях дано відповіді, або прийнято відповідні рішення. Основними питаннями у зверненнях громадян залишаються питання, які виникають при переоформленні права власності на майно, приватизації земельних ділянок,  узаконення самовільно побудованих об’єктів, розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг,  знесення пошкоджених зелених насаджень.  В плані аналізу заяв і звернень громадян хочу наголосити: перевіряйте свої документи про право власності на нерухоме майно, щоб були там  і свідоцтво на право власності і правильна адреса, щоб були узаконені всі будівлі, які є на земельній ділянці. 


  При селищній раді працює юрист консультант. Та організовано  прийом громадян з надання безкоштовної первинної юридичної допомоги. Проводиться робота в сфері надання відповідей та роз’яснень на звернення громадян, запити та звернення державних органів влади та підприємств, установ та організацій іншої форми власності.

   Всі  звернення  та  заяви  громадян,  підприємств,  установ,  організацій  та підприємців   розглядались та по них   вживалися  дієві  заходи в межах компетенції та виходячи  із  можливостей  селищної  ради.


  Пріоритетом в роботі виконавчого комітету є реалізація програми соціально- економічного розвитку громади. Основна мета програми – забезпечення комфорту та якості проживання жителів Новогалещинської громади, безпечного середовища життєдіяльності, що реалізується завдяки зростаючому економічному розвитку.

 Проведена робота по благоустрою Новогалещинської громади .Одним із повноважень, яким наділено селищного голову, є взяття участі у здійсненні контролю за станом благоустрою рідної громади, бо благоустрій- це обличчя громади. А першочергових і наболілих питань у нас дуже багато. Одна з перших невирішених проблем- це дороги, які потребують ремонтів і великих капіталовкладень, які не під силу вирішити фінансами громади.Фото без описуФото без описуФото без опису

  Тому, завдяки небайдужості, наполегливості та багаторазовим зверненням до голови Полтавської  обласної державної адміністрації Головка В. А., дійшла черга довгоочікуваного всіма мешканцями громади ремонту дороги.

  Згідно державної Програми ремонту доріг в Новогалещинській громаді відремонтовані дві дороги державного значення: капітальний ремонт дороги (2,8 км)  від траси М-22 Галещина – Бондарі – Запсілля. Також виконано поточний ремонт доріг   від переїзду до с. Горбані на суму500 тис. грн., та від переїзду до с. Бондарі та с. Остапці на суму 428 тис. грн.,  загальною площею 1850м2 . Загальна вартість проведених ремонтних робіт  за 2018 рік становить 5 млн. 750 тис. 0грн..


  Не менш наболілою проблемою мешканців є проблема освітлення, яка поступово вирішується з позитивними результатами.Фото без опису

 Селищною радою було розроблено та затверджено сесією селищної ради 11 проектів, які  пройшли процедуру погодження Міністерством регіонального розвитку України відповідно до Постанови КМУ №200 від 16.03.2016 року. За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад був реалізований проект:

  Реконструкція вуличного освітлення   с. Горбані,  с. Бондарі, с. Ревівка, та  частково в смт. Нова Галещина (рн.. Горького, Шевченка, Промислова, пров. Степовий, Набережний, Робітничий.

   У 2018 році проведено роботи по освітленню сіл громади: повністю завершені  роботи в с.Горбані, с.Бондарі, с.Ревівка, в смт Нова Галещина - вулиці Промислової, пр.Степового та пр.Набережного. Загалом встановлено 300 ліхтарів, загальна протяжність ліній -10,74 км.

 Сума виконаних робіт по освітленню за 2018 рік становить 809200 гривень.

Субвенція з державного бюджету -  702,7  тис.грн;

Співфансування  з місцевого бюджету-106,5 тис.грн.


РЕМОНТ КНС

   На обласний конкурс проектів до Полтавській ОДА в червні 2017 року було подано проект по капітальному ремонту КНС.

 Проект виграно, загальна вартість цього проекту становила  300 тис.грн., і на його реалізацію із обласного бюджету виділено 140 тис.грн., з місцевого бюджету на початковому етапі було виділено 160 тис.грн.

 В рамках соціального партнерства з Біланівським ГЗК було виділено 100 тис.грн..

 На початку роботи бригада по виконанню замовлених робіт зіткнулася з необхідністю провести повне очищення  КНС. Було проведено роботи, які не виконувалися 10-річчями!

  Будівництво КНС в свій час проводилося Галещинською державною біологічною фабрикою і будівля виявилася нестандартною. Складності очисним роботам придала наявність кислотних відкладень та наявність сірки, рн.ли результатами технологічного виробництва працюючої біофабрики.

  Було вивезено 300м3 мулу, проведено дезінфекцію (вартість робіт 200 тис.грн.).

 Коли приступили до ремонтних робіт стало зрозуміло, що всі виробничі переходи, містки виявилися не придатні до ремонту. Два глибинних насоси не працюють з 2015 року,останні роки вся каналізаційна мережа утримувалася на резервному насосі. Виконавчим комітетом Новогалещинської селищної ради було прийнято рішення вирізати все непридатне обладнання, замінити на нове та установити систему контролю за рівнем стічних вод, це призвело до збільшення вартості робіт. Рішенням сесії селищної ради виділено додаткові кошти на проведення позапланових робіт.

Фото без описуФото без опису

  Ремонтні роботи було завершено до кінця 2018 року, загальна сума витрат становить – понад 800 тис.грн. В ремонтні роботи були також задіяні кошти громадського об’єднання «Спадщина» в сумі -11 тис.грн.


Охорона здоров’я

 Кожен громадянин має право на отримання у державних та комунальних закладах охорони здоров’я безоплатної медичної допомоги. До такої медичної допомоги належать:

 первинна медична допомога;

 екстрена медична допомога, в тому числі стоматологічна;

 вторинна (спеціалізована) медична допомога за направленням;

  В 2018 році в нашій громаді було позитивно вирішене питання первинної медичної допомоги, бо Головною метою реформи системи охорони здоров'я є наближення медицини до кожного громадянина країни, рівний та справедливий доступ усіх громадян до медичної допомоги належної якості, поліпшення їх здоров’я.  Первинна медична допомога дозволяє наблизити якісну кваліфікаційну медичну допомогу до кожної сім'ї та людини за місцем її проживання, перебування. Для цьо­го створені Центри первинної медико-санітарної допомо­ги (ЦПМСД). Нами було зроблено вибір перейти до Пришибського ЦПМСД, до складу якого входять структурні під­розділи: амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти, медичні пункти, медичні кабінети. На сьогоднішній день в нашій громаді діє дві АЗПСМ, це – Новогалещинська та Бондарівська, також збережено Зарудянський ФАП, щоб мешканці громади мали змогу звернутися до лікаря безпосередньо за місцем свого проживання.

  Первинна медична допомога забезпечується лікарем загальної практики – сімейної медицини, у нашій громаді працює два лікарі, та інший ме­дичний персонал, під їх керівництвом.

  Пацієнт має право обирати лікаря з надання первинної медико-санітарної допомоги, у встановленому законодавством порядку. Наші сімейні лікарі заключили понад     угод з мешканцями громади.  Медична допомога на первинному рівні надається без­оплатно і включає профілактику, діагностику, лікування та реабілітацію.

Фото без опису

Фото без опису 

  На перше півріччя на ПСМД з державного бюджету була виділена сума – 488 тис.грн., з місцевого бюджету було виділено суму – 480 тис. грн. Після передачі первинної ланки до Пришибського центру ПМСД з місцевого бюджету було виділено 350 тис.грн.на фінансування  Новогалещинської та Бондарівської АЗПСМ та Зарудянського ФАПу. Окремо, з місцевого бюджету, були оплачені послуги з електро, газо постачання та  інтернету на суму – 230 тис. грн.

   Новогалещинською селищною радаю заключено угоди на медичне обслуговування населення на вторинній ланці медицини з Козельщинською районною лікарнею, сума витрат становить -1  300тис.грн., Кохнівською районною лікарнею, сума витрат становить – 1 100 тис.грн. та лікарнями міста Кременчук, сума витрат становить – 300 тис.грн. Також з місцевого бюджету виділено кошти на лікування серцево-судинних захворювань в сумі 10 тис.грн. , на лікування інсуліно-залежних в сумі 110 тис.грн., на оплату сертифікатів для породіль – 21 тис. грн.. На обслуговування наших пацієнтів в інфекційній лікарні м. Горішні Плавні -47 тис. грн.

Фото без опису

 Для того, щоб населення отримувало медичні послуги в пристойних умовах, в 2018році, в рамках соціального партнерства з Біланівським ГЗК було проведено ремонтні роботи в приміщеннях Новогалещинської АЗПСМ (загальна сума витрат -212 300грн., Бонадрівської АЗПСМ (загальна сума витрат – 80 300 грн. та Зарудянського ФАПу (загальна сума витрат – 43 700 грн.)

З державного бюджету в 2018 році надано медичну субвенцію  в сумі 2 817 700 грн.

З місцевого бюджету в 2018 році надано медичну


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь