A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав

Дата: 15.02.2019 11:58
Кількість переглядів: 407

Фото без опису


   Сьогодні ми з жалобою згадуємо трагічні періоди нашої історії, періоди за яких наша країна втрачала своїх синів – кращих з кращих, хоробрих, сильних, молодих…

   У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга Світова війна. Після якої війська СРСР брали участь у  24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.

   Сьогодні виповнюється 30 років із дня виведення радянських військ з Афганістану. Вона  тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник.  За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад  150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.

   Ми пам'ятаємо і завжди пам'ятатимемо про кожного нашого загиблого співвітчизника. Шановні наші  герої – земляки, Ви з гідністю виконали свій інтернаціональний обов’язок, витримали усі тяжкі випробування, що випали на вашу долю.

   Спасибі Вам за мужність, силу духу, героїзм і гарний приклад для молоді.

   Здоров’я вам і вашим родинам, довгих років життя, добра, щастя, достатку та миру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь