A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Офіційна символіка

Дата: 17.10.2018 11:46
Кількість переглядів: 2623

ОПИС ТА СИМВОЛІКА ГЕРБА

Фото без опису

Герб об’єднаної територіальної громади Новогалещинської селищної ради, відповідно до сучасних вимог, має в основі заокруглений до низу щит (французська форма) розміром у співвідношенні 8:9, який обрамлений золотим декоративним картушем з дубового листя, оповитим синьою стрічкою та увінчаний стилізованою короною із злакових колосів, що вказує на статус селища. У щиті - малий герб Новогалещинської отг.

Щит герба розділено на три частини з використанням трьох кольорів: синього, зеленого та пурпурного.

В першій частині щита на синьому фоні (лазур), що символізує  щирість, вірність, відданість, честь, благородство, духовність, чисте небо та воду, бездоганність, молодість, і життєвий  ріст, вписано жовте (золоте) Сонце - джерело життя, енергії і творчої сили, ранкове сонце - символ відродження і гостинності.

У сонця вісім променів, які символізують вісім перших населених пунктів, які увійшли до складу об’єднаної громади – Нова Галещина, Бондарі, Горбані, Заруддя, Ревівка, Остапці, Велика Безуглівка, Василенки.

В другій частині щита на зеленому фоні, що символізує життя , надію, свободу, достаток, радість,  початок  всього земного та аграрний напрямок громади, зображена залізнична колія, яка, в свою чергу, символізує ідею створення перших поселень, станції на нашій території.

В третій частині щита на пурпурному фоні, що символізує благочестя, добродушність та помірність, вписано золоті пшеничні колоски та червоні кетяги калини. Колоски - символ єдності, родючості, повноти життя та  символ аграрного напрямку селища. Калина - дерево українського роду, що символізує вірність, відродження, надію, а ще – це символ жіночої вроди, сили та здоров'я.

 

ОПИС ТА СИМВОЛІКА ПРАПОРА

Фото без опису

Прапор об’єднаної територіальної громади Новогалещинської селищної ради являє собою прямокутне полотнище із співвідношенням сторін 2:3. Кольори на прапорі відтворено у відповідності до кольорів герба об’єднаної територіальної громади Новогалещинської селищної ради. Загальна композиція прапора гармонує з геральдичним рішенням побудови герба об’єднаної територіальної громади Новогалещинської селищної ради, а кольорові гами прапора з гербовими барвами.

Полотнище прапора поділено на дві рівні частини по вертикалі у співвідношенні 1:2. Ліва частина полотнища поділена в свою чергу по горизонталі ще на дві рівні частини. Поверх яких, у місці поєднання лівої та правої частини полотнища, зображено елемент прапора області - золотий козацький хрест. Золото  символізує  знатність , могутність, багатство, а  також  християнські чесноти - віру, справедливість, милосердя та смиренність.

Ліва частина складена з двох квадратних частин, символізує два райони, що об’єдналися. Верхня частина синього кольору (лазур) - символізує щирість, вірність, відданість, честь, благородство, духовність, чисте небо та воду, бездоганність, молодість, життєвий  ріст великодушність і правдивість.

Нижня частина пурпурового кольору(пурпур), що символізує благочестя, добродушність, помірність та щирість

Права частина зеленого кольору (зелень), що уособлює життя, надію, свободу, достаток, радість,  початок  всього земного та аграрний напрямок громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь