A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Обережно гриби!

Дата: 10.09.2018 10:16
Кількість переглядів: 561

Фото без описуЩорічно в Україні з початком грибного сезону, реєструються випадки отруєння грибами. Потрібно знати та пам'ятати, що за ступенем  корисності та  можливої небезпеки гриби поділяються на їстівні, умовно їстівні та отруйні. Якщо умовно їстівні гриби за певних умов приготування можна застосовувати в їжу, то отруйні  в жодному  разі - ні. Загроза може  виникати у разі попадання  випадково до кошику разом з безпечними грибами  також  і отруйних. Тому  вже вдома необхідно ще раз ретельно переглянути  гриби і такі, що викликають якісь сумніви, без жалю викидати до смітника. Причиною отруєнь можуть бути помилкові опеньки, навіть їстівні гриби, що були зібрані поблизу автомобільних шляхів, в місцях використання пестицидів. Справа в тому, що гриби акумулюють токсичні речовини і тим самим перетворюються на отруту.

Якщо після вживання грибів, через дві-шість годин, у вас з'явилися перші симптоми гастроентерологічного напрямку у вигляді нудоти, блювання, болю в животі, діареї, необхідно негайно звертатися до "швидкої допомоги". В залежності від виду грибів можливі і інші симптоми. Перша долікарська допомога при отруєнні грибами нерідко  зіграє вирішальну роль в порятунку хворого. Необхідно негайно почати промивання шлунку водою, випити півтора-два літри сольового або слабкого розчину (рожевого кольору) перманганату калія (марганцівки). Процедуру треба повторити декілька разів поспіль. Не зайвим може бути і варіант щодо методу штучної блювоти.

Слід пам'ятати, що гриби не завжди можуть бути корисними, тому при їх збиранні будьте уважні. А якщо сталося лихо, знайте, що чим раніше людина звернулася до лікаря за допомогою, тим більше у неї шансів на одужання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь