A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Перше серпнева конференція освітян Новогалещинської ОТГ.

Дата: 04.09.2018 14:59
Кількість переглядів: 618


В передостанній день літа, 30 серпня, новоствореним відділом освіти, сім’ї та молоді Новогалещинської селищної ради було проведено Першу серпневу конференцію освітян громади. На ній були присутні працівники Зарудянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новогалещинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, працівники закладів дошкільної освіти «Сонечко» і «Росинка»,  депутати селищної ради, члени батьківського комітету, гості.

Саме на конференції працівникам освіти нашої громади головою селищної ради Самсоновою Світланою Анатолієвною було офіційно представлено начальника новоствореного відділу освіти Сивокінь Аліну Іванівну. Яка в свою чергу під час проведення конференції мала на меті познайомити директорів та працівників навчальних закладів об’єднаної громади між собою, адже саме від тепер їм належить тісна співпраця на користь однієї громади.

На початку конференції директори  закладів освіти нашої отг презентували кожен свої заклади промовою та презентаціями : Нерябова Н.В. ЗДО «Росинка», Бондаренко Т.В. ЗДО «Сонечко»,  Плотнікова І.В. Зарудянська ЗОШ І-ІІІ ст. та Кіріченко В.П Новогалещинська ЗОШ І-ІІІ ст.

Головою селищної ради Самсоновою С. А. були зачитані та вручені грамоти таким працівникам освіти:

Кіріченко Віктор Павлович, Куліченко Людмила Петрівна, Лучнікова Ірина Вікторівна, Лисовська Марія Петрівна, Горбань Леся Володимирівна.

Цей навчальний рік є знаковим для освітян  - саме цього року в усіх школах країни починається  реалізація Концепції «Нової української школи». Перед освітянами постає питання: «Як забезпечити сучасну якісну освіту для успішності людини упродовж всього її життя?». Нове освітнє законодавство орієнтується саме на цей запит сучасного суспільства.

Упродовж  дискусії всі присутні пробували розібратись та знайти рішення, які допоможуть у найближчому майбутньому змінити систему освіти, зробивши її більш відкритою, доступною та якісною; а заклади освіти – на такі,  у  яких працюють принципи партнерства, у яких батьки –партнери; у які діти ідуть із задоволенням.

Під час конференції були представлені конкретні завдання для освітянської громади на новий навчальний рік :

  1. Організація роботи закладів дошкільної освіти в умовах реформування.
  2. Старт нової української школи.
  3. Рівний доступ до освіти.
  4. Реформування середньої і старшої школи в рамках впровадження Закону про освіту.
  5. Створення нового освітнього середовища.
  6. Розвиток державно-громадської моделі освіти на засадах «педагогіки партнерства».
  7. Оновлення форм роботи з обдарованими і талановитими дітьми, створення умов для розвитку їх творчого потенціалу і навичок дослідницької та винахідницької діяльності.

РЕЗОЛЮЦІЯ І педагогічної конференції освітян Новогалещинської ОТГ

  1. Забезпечити успішність дитини в умовах Нової української школи шляхом дотримання наступності між дошкільною та шкільною  ланками освіти
  2. Забезпечити інтеграцію дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітній простір у інклюзивних класах закладів освіти
  3. Орієнтувати методичну роботу на підвищення професійної майстерності педагогів щодо впровадження компетентнісного і діяльнісного підходів
  4. Провести комплекс заходів, спрямованих на якісну організацію навчально-виховного процесу. Використовувати сучасні ІТ-технології, мультимедійні засоби навчання. Створити безпечні і комфортні умови для навчання, виховання, фізичного розвитку дітей, збереження та зміцнення їх здоров’я
  5. Осучаснити форми і методи національно-патріотичного виховання дітей і молоді, формувати в учнів українську ідентичність, активну громадянську позицію, ціннісні ставлення і судження, що слугуватимуть базою для успішної взаємодії із суспільством.
  6. Сприяти життєвому самовизначенню учнів через урізноманітнення форм організації профорієнтаційної роботи та профільного навчання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь